YΛΙΚΑ
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη
σε κύβους - Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
για το σερβίρισμα - 2 κόκκινα ραπανάκια
- 2 μέτρια καρότα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κόκκινο λάχανο
- 1 λεμόνι
- Μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
ή μαγειρεμένες φακές - ¾ φλιτζάνι ξινολάχανο ή κάποιο τουρσί
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- Σάλτσα ταχίνι, για το σερβίρισμα
- Μυρωδικά, προαιρετικά
- Θαλασσινό αλάτι και
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι - Κρουτόνς Ξακουστά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Ρίξτε τις γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τις στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες το ραπανάκι σε στρογγυλά κομμάτια (αυτό γίνεται καλύτερα σε μαντολίνο) και χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να ξεφλουδίσετε τα καρότα σε κορδέλες.
- Ρίξτε τις φέτες ραπανάκι, τα καρότα, το τριμμένο λάχανο και το μαρούλι με το στυμμένο λεμόνι. Αφήστε στην άκρη.
- Συναρμολογήστε ατομικά μπολ με ρεβίθια, λάχανο, καρότα, ραπανάκια, λάχανο, γλυκοπατάτες, λάχανο τουρσί, σουσάμι και μυρωδικά, εάν χρησιμοποιείτε. Αλατοπιπερώστε και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού.
- Γαρνίρετε με Κρουτόνς Ξακουστά και απολαύστε.