Σπόροι Σιταριού

YΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη
    σε κύβους
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
    για το σερβίρισμα
  • 2 κόκκινα ραπανάκια
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κόκκινο λάχανο
  • 1 λεμόνι
  • Μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
    ή μαγειρεμένες φακές
  • ¾ φλιτζάνι ξινολάχανο ή κάποιο τουρσί
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • Σάλτσα ταχίνι, για το σερβίρισμα
  • Μυρωδικά, προαιρετικά
  • Θαλασσινό αλάτι και
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Κρουτόνς Ξακουστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  • Ρίξτε τις γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τις στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Κόψτε σε λεπτές φέτες το ραπανάκι σε στρογγυλά κομμάτια (αυτό γίνεται καλύτερα σε μαντολίνο) και χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να ξεφλουδίσετε τα καρότα σε κορδέλες.
  • Ρίξτε τις φέτες ραπανάκι, τα καρότα, το τριμμένο λάχανο και το μαρούλι με το στυμμένο λεμόνι. Αφήστε στην άκρη.
  • Συναρμολογήστε ατομικά μπολ με ρεβίθια, λάχανο, καρότα, ραπανάκια, λάχανο, γλυκοπατάτες, λάχανο τουρσί, σουσάμι και μυρωδικά, εάν χρησιμοποιείτε. Αλατοπιπερώστε και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού.
  • Γαρνίρετε με Κρουτόνς Ξακουστά και απολαύστε.