
YΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζάνι ελιές καλαμών μαύρες χωρίς
κουκούτσι (ή οποιαδήποτε άλλη μας αρέσει)
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι
½ κ.γ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
½ κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα μάραθο
¼ κ.γ. πιπέρι
τριμμένο κατσικίσιο τυρί ή φέτα
Kριτσίνια ΕΥ ΖΗΝ ή κριτσίνια ΞΑΚΟΥΣΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένας ωραίος σε υφή πολτός.
- Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη βάζουμε σε βαζάκι, καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.
- Σερβίρουμε με κριτσίνια και τριμμένο τυρί.