Χτυπάει το τηλέφωνο και ξαφνικά περιμένεις επισκέπτες. Δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις και δεν έχει και πολύ όρεξη. Ετοιμάζεις ένα πλατό! Γρήγορο, εύκολο, συνοδεύει τέλεια το κρασί σου και κάνει πάντα εντύπωση.  Η προετοιμασία απλή και ουσιαστικά βασίζεται μόνο στη συλλογή και σύνθεση των υλικών.

Τα τυριά.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες τυριών:

  • τα μαλακά/λευκά,
  • τα σκληρά/κίτρινα,
  • τα παλαιωμένα/ωρίμανσης
  • τα μπλε τυριά.

Χρησιμοποίησε ένα από κάθε κατηγορία, με τα πολύ έντονα τυριά σε μικρότερη ποσότητα.

Τα αλλαντικά

Διαφορετικά είδη, απλά ή με μυρωδικά.. Αμέτρητες επιλογές οπότε επιλέγουμε εκείνες που ταιριάζουν στις γεύσεις των καλεσμένων μας και τις δικές μας.

Τα συνοδευτικά

Το σωστό πλατό χρειάζεται και τα σωστά συνοδευτικά που θα αναδείξουν τα τυριά σου και θα μεγιστοποιήσουν την απόλαυσή τους.

Ακόμη και αν είσαι ο μεγαλύτερος cheese lover θες κάτι για να το συνοδέψεις.

  • Σέρβιρε διάφορα κριτσίνια ΕΥ ΖΗΝ ή κριτσίνια ΞΑΚΟΥΣΤΑ.
  • Τα αποξηραμένα φρούτα ισορροπούν άψογα όλα τα τυριά, ιδιαίτερα τα πιο αλμυρά. Ανάμεσα στα τυριά σκόρπισε βερίκοκα, χουρμάδες, δαμάσκηνα, σταφίδες, cranberries και σύκα.
  • Σημαντικό κομμάτι του πλατό είναι και τα συνδευτικά dips. Μία μαρμελάδα ή ένα chutney, ένα χούμους ή ένα πιο δροσερό dip γιαουρτιού.
  • Χρησιμοποίησε ακόμη μερικά λαχανικά όπως αγγουράκι, καρότο και σέλερι, λιαστές ντομάτες, ελιές καθώς και τουρσιά.
  • Τέλος, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα.