Σπόροι Σιταριού

YΛΙΚΑ

  • 300 γρ κολοκύθα, σε κύβους
  • 300 γρ κόκκινες φακές
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 καρότα, χοντροκομμένα
  • 1 l νερό ή ζωμό λαχανικών
  • ¼ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Γιαούρτι (προααιρετικά)
  • Κρουτόνς ξακουστά

Fun Facts

  • Κολοκύθα. Πλούσια σε βιταμίνη Α
    και αντιοξειδοτικά.
  • Κόκκινες φακές. (είχαμε και στο χωριό μας)
    Πιο εύπεπτες από τις κλασικές φακές και μαγειρεύονται σε χρόνο dt και χωρίς μούλιασμα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  4. Όταν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, ώστε να μπορούμε να τα τσιμπίσουμε με το πιρούνι, είναι έτοιμα.
  5. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων (aka food processor) και σερβίρουμε ζεστή με Κρουτόνς Ξακουστά και προαιρετικά γιαούρτι.