YΛΙΚΑ
- 300 γρ κολοκύθα, σε κύβους
- 300 γρ κόκκινες φακές
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 καρότα, χοντροκομμένα
- 1 l νερό ή ζωμό λαχανικών
- ¼ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- Γιαούρτι (προααιρετικά)
- Κρουτόνς ξακουστά
Fun Facts
- Κολοκύθα. Πλούσια σε βιταμίνη Α
και αντιοξειδοτικά. - Κόκκινες φακές. (είχαμε και στο χωριό μας)
Πιο εύπεπτες από τις κλασικές φακές και μαγειρεύονται σε χρόνο dt και χωρίς μούλιασμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Όταν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, ώστε να μπορούμε να τα τσιμπίσουμε με το πιρούνι, είναι έτοιμα.
- Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων (aka food processor) και σερβίρουμε ζεστή με Κρουτόνς Ξακουστά και προαιρετικά γιαούρτι.